LIERSE - KV MECHELEN: 0-1

Veselinovic schenkt Malinwa volle buit op het Lisp

Print

Foto: MARC GOYVAERTS/ GMAX Agency

KV Mechelen heeft de openingswedstrijd van de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League gewonnen. In een faire derby tegen Lierse werd het 0-1 voor de Kakkers, Dalibor Veselinovic scoorde na een half uur het enige doelpunt van de wedstrijd. Malinwa dringt zo voorlopig de top 6 binnen, Lierse blijft boven de degradatiezone zweven.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Lierse-coach Stojanovic behield het vertrouwen in de 11 die vorige week wonnen van Cercle Brugge. Bij KV Mechelen keerde Kosanovic terug in de basis na een blessure, Joachim Van Damme is het slachtoffer. De eerste helft bood weinig: Lierse dreigde het meest via Masika en Keita, maar scoren zat er niet in. KV Mechelen kwam er niet aan te pas maar kwam wel op voorsprong: Rits vond Veselinovic met een gemeten voorzet en die buffelde de 0-1 tegen de touwen. De eerste kans van de wedstrijd voor Malinwa en meteen een doelpunt. Swinkels kwam bij een hoekschop een teen tekort om de gelijkmaker nog voor rust binnen te duwen.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Opmerkelijk:

Het Lisp liep niet vol voor deze derby tegen de aartsrivaal.

Belangrjjkste fases:

6’ - Ayub Masika zet zich goed door op rechts, maar zijn voorzet belandt op het dak van het doel.

10’ - Kosanovic maakt een domme fout en geeft zo een vrije trap weg op een interessante plek. Zizou wil de bal onder de muur trappen, maar die springt niet en dus levert de vrije trap niets op.

14’ - Hanni heeft wat ruimte om uit te halen, maar zijn flauwe schuiver gaat ver naast. De bal is onderweg nog wel aangeraakt en zo heeft KV Mechelen zijn eerste corner beet. Die levert niets op.

19’ - Masika wordt in de zestien ten val gebracht, al dan niet foutief, maar staat snel terug recht. Hij kan voorzetten maar de bal wordt voor de neus van Keita in hoekschop gewerkt. De eerste echte kans van de wedstrijd.

29’ - Plots staat Keita vrij in de zestien na een mooie verre pass. Hij wil Biebauw lobben maar zijn poging gaat naast. Hier zat meer in.

32’ GOAL! Dalibor Veselinovic scoort en doelpunt uit het niets. Mats Rts wordt diep gestuurd op rechts en geeft een gemeten voorzet naar Veselinovic. De Serviër faalt niet en kopt vrijstaand de 0-1 tegen de touwen. Het is de eerste noemenswaardige kans voor KV Mechelen maar ze zit wel.

41’ - Een heerlijke crosspass van Kosanovic vindt Cordaro, die een mooie controle in huis heeft. Hij probeert het met een lob, maar die belandt op de lat. Weer een kans uit het niets voor KV Mechelen.

43’ - Op een hoekschop raakt de De Witte de bal ongelukkig. Swinkels kan er bijna zijn voet tegen zetten maar de bal wordt net voor zijn neus weggewerkt.

54’ - Matoukou komt stevig in op Cordaro. Joeri van de Velde houdt de kaarten voorlopig op zak, maar dit was toch geel waard.

63’ - Veselinovic is sneller op de bal dan Bajkovic. Er is echter niemand gevolgd en de hoek is te scherp. De bal belandt in het zijnet.

66’ - Van Damme loopt weg van zijn man en kan vrij inkoppen op een hoekschop maar timet slecht. Zijn kopbal hobbelt naast.

71’ - Tim Matthys tovert een knappe passeerbeweging uit zijn voeten maar het vervolg is minder. Zijn lage voorzet wordt onderschept.

75’ - Prachtige aanval KV Mechelen. Obradovic speelt met een dubbele één-twee de rechterflank van Lierse aan flarden. Hij legt prima af voor Mats Rits, die een goed schot afvuurt. Bajkovic is echter bij de pinken.

84’ - Een verre inworp van Lierse wordt tot twee keer toe verlengd, maar er kan niemand zijn voet tegen zetten.

84’ - Ngawa met een mooie kap op links. Hij zoekt de verste hoek met zijn recht er maar Biebauw heeft een goede save in huis.

85’ - Lierse drukt. Keita pakt een lange bal goed aan en schiet in de draai. De bal gaat maar net naast.

88’ - Bajkovic gaat met de vuisten naar een voorzet van Matthys. De bal belandt in de voeten van Claes. Die twijfelt niet en schiet op doel, maar Bajkovic gaat goed plat. Knappe save.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!

MEER VOETBALNIEUWS