Drie CD&V-mandatarissen krijgen de bons

Print
Putte -

Op de gemeenteraad donderdagavond heeft Open Vld nog maar eens laten zien dat de partij incontournable is. Samen met de andere oppositiepartijen en N-VA werden drie CD&V-mandatarissen uit hun mandaten in intercommunales gezet en vervangen door een NVA-er en drie Open-VLD-ers.

In vier korte stemmingen werden de mandaten in raden van bestuur of comités van intercommunales van CD&V-schepenen Yannick Rombauts, Bart Lambrechts en Mieke Fransen afgenomen.

“Voor een optimale samenwerking tussen een intercommunale en de gemeenteraad is het noodzakelijk dat een meerderheid van de raadsleden het vertrouwen heeft in de gemeentelijke afgevaardigde, die in een raad van bestuur zetelt”, legde gemeenteraadslid Peter Gysbrechts (Open VLD) uit. “Aangezien de fracties, die het ontslag eisen een meerderheid uitmaken kan men er van uitgaan dat de gemeenteraad het vertrouwen in de huidige mandatarissen niet meer ondersteunt. We vragen dan ook over te gaan tot ontslag van de leden.”

Burgemeester Chris De Veuster (CD&V) probeerde het tij nog te doen keren door te stellen dat een mandataris best ook een gemeentelijk uitvoerend mandaat heeft.

Even later werden schepen Bert Rousseau (N-VA) en Open-Vld-raadsleden Werner Timmermans, Peter Gysbrechts en Suzanne Van Heugten verkozen als mandataris in de raden van respectievelijk Finilek, Iverlek, Pidpa en Logo Mechelen.

De vernedering was totaal toen Open Vld en N-VA drie reglementen rond de organisatie van de Nieuwjaarsdrink, de Nieuwjaarsreceptie en de Kerstmarkt doordrukten. “Het getuigt van weinig respect voor de medewerkers, die hiermee al lang bezig zijn”, stelde De Veuster. Dit behoort niet tot de competentie van de gemeenteraad.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio