Eerste Wilier-conceptstore opent

Foto: Joren De Weerdt

Eerste Wilier-conceptstore opent

Print
Zandhoven -

Triatleten hebben er een nieuw walhalla bij: in Dorp 38 in Pulderbos opent op zaterdag 25 oktober de eerste conceptstore van het Italiaanse fietsenmerk Wilier, gespecialiseerd in triatlon- en racefietsen en mountainbikes. Om de service compleet te maken, is er meteen een test- en trainingscenter aan verbonden.

Wilier Triestina, het merk waarmee onder meer Team Colombia rijdt, staat bekend om zijn vooruitstrevend Italiaans design. Zo was het het eerste merk dat fluokleuren introduceerde. Naast sobere fietsen zitten er ook echte flashy bikes in het gamma. Johan Smolders (43) uit Grobbendonk en Nico Mariën (48) uit Kessel zijn ex-triatleten die meermaals finishten in de Iron Man in Hawaï. Johan, verbonden aan het Kempisch Triatlon Team, doet al een tijdje aan atletenbegeleiding met Triper4Mance.

In dit team zitten tien beloftevolle jeugdtriatleten zoals Tom Suetens (21) uit Nijlen, Jarne Verhaegen (17) uit Scherpenheuvel en lokaal talent Yorben Verboven (17) uit Pulle. “Het is de bedoeling om met minstens een van die tien de Olympische Spelen van 2020 te halen”, legt Johan uit. ”Maar niet alleen die jonge talenten hebben nood aan begeleiding.

Daarom gaan we naast onze conceptstore met het volledige assortiment Wilier-fietsen in alle kleuren en maten en bijhorende kleding ook nog een testcentrum starten en begeleiding aanbieden. Zo kunnen de atleten hier terecht voor stabilisatietraining. Hartslagmeters zijn eigenlijk al wat passé. Wij doen aan wattagetraining met een vermogensmeter. Het is de bedoeling dit test- en trainingscenter nog uit te breiden met een kinesist en inspanningsfysioloog.”

”We beschikken over een vaste mechanieker voor reparaties in ons atelier. Alles is gegroeid vanuit onze hobby, maar nu zijn we er klaar voor om onze kennis door te geven.”

Elke dag open van 13-18.30u en zaterdag 9-13u, maandag gesloten

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio