David Goffin kent tegenstander in eerste ronde Parijs

Foto: REUTERS

David Goffin kent tegenstander in eerste ronde Parijs

Print

De Tsjech Lucas Rosol (ATP 30) wordt maandag de eerste tegenstander van David Goffin (ATP 28) op het ATP Masters 1000-toernooi in de Franse hoofdstad Parijs (hard/2.884.675 euro). Dat wees de loting vrijdag uit.

Het wordt de eerste confrontatie ooit tussen de 23-jarige Goffin en de 29-jarige Rosol op de hoofdtabel van een officieel ATP-toernooi. Twee keer kwamen ze mekaar tegen in het Challenger-circuit en eenmaal tijdens de kwalificaties op Wimbledon. In 2012 kon de Tsjech twee keer (op gravel) het laken naar zich toetrekken, vorig jaar haalde de Luikenaar het op het Londense gras in de eerste voorronde.

De winnaar van deze wedstrijd mag zich opmaken voor een duel tegen de Spanjaard David Ferrer (ATP 5), die pas in de tweede ronde in actie moet komen.

Rafael Nadal heeft intussen laten weten forfait te geven voor het toernooi in de Franse hoofdstad. De Spanjaard wordt begin november geopereerd aan zijn blindedarm. Andere kleppers die ook reeds hebben afgezegd zijn de Kroaat Marin Cilic (ATP 8) en de Let Ernests Gulbis (ATP 13). Cilic, die recent de US Open won, sukkelt met een blessure aan de rechterarm, terwijl Gulbis kampt met problemen aan de rechterschouder. Hun vervangers zijn de Pool Jerzy Janowicz (ATP 36) en de Canadees Vasek Posposil (ATP 44).

MEEST RECENT