Kosten brandweer worden helft duurder

Print
Putte -

Putte zal voor zijn brandveiligheid fors meer moeten betalen. De kosten die aan de prebrandweerzone Rivierenland moeten betaald worden gaan omhoog van ongeveer 400.000 euro naar 576.000 euro in 2015.

Het is de bedoeling dat de gouverneur de bijdrage voor de brandweer vastlegt maar in het geval van de prébrandweerzone Rivierenland werd de oefening gedaan door de prézoneraad en de burgemeesters van Berlaar, Mechelen, Lier, Puurs en Aartselaar.

“Het budget bedraagt 15,5 miljoen euro en daarvan moet Putte 576.600 euro betalen”, legt burgemeester Chris De Veuster (CD&V) uit. Daarmee betaalt Putte goed 176.000 euro meer dan de 400.000 euro nu. Niemand die precies weet van waar dit verschil komt. “In het verleden werden niet alle brandweerkosten doorgerekend”, legt De Veuster uit. “Opleiding werd ter plaatse gegeven en de administratie voor aankopen gebeurde op last van de gemeente. Kosten die nu wel moeten betaald worden.”

Rond de overdracht van materiaal en goederen aan de brandweerzone is nog geen akkoord. “We hopen dat de waarde van ons materiaal juist ingeschat wordt”, vult gemeenteraadslid Peter Gysbrechts(Open Vld) aan. “Putte heeft veel geïnvesteerd. Dat materiaal moet tegen de juiste prijs in de zone schuiven.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio