© Joren De Weerdt

Kempense actrice zingt The Sound

Lotte Stevens laat van zich horen. De 21-jarige actrice uit Geel speelde afgelopen zomer een hoofdrol in het massaspektakel Marie-Antoinette, op de slotgracht van prins Simon de Merode. Momenteel woont Stevens in Amsterdam waar ze repeteert voor The Sound of Music. De musical start binnenkort aan een tournee van meer dan 150 voorstelling, met haltes in Antwerpen en Gent.

Stefan LAENEN

Momenteel volgt de frisse blondine haar laatste jaar musical aan de prestigieuze Fontys Hogeschool voor de Kunsten in het Nederlandse Tilburg. “Ik leef een beetje zoals een zwerver (lacht). Doorheen de week woonde ik de voorbije jaren op mijn kot in Tilburg, in het weekend kom ik meestal terug naar Geel. Maar momenteel woon ik in Amsterdam. We zijn daar druk aan het repeteren voor The Sound of Music die op 23 november in Nederland in première gaat. Het is best zwaar, maar ik sta hier tussen professionals dus ik leer elke dag veel bij. Nadien gaan we op tournee naar België. Eind december houdt de voorstelling drie weken halt in Antwerpen en Gent en dan weer tot mei de boer op in Nederland. In totaal zal ik meer dan 150 voorstellingen spelen, qua ervaring kan dat dus tellen op mijn cv (lacht). In ons land vertolk ik de rol van Liesl naast Kürt Roggiers. In Nederland ben ik understudy voor dat personage. Dat betekent dat ik elke voorstelling mee zing en dans, maar dat ik de rol van Liesl overneem als de vaste actrice wegvalt.”

De kans bestaat dat Geel zonder Lotte verder moet. “Mijn roots liggen in Geel en ik beleefde hier een ontzettend mooie jeugd, maar ik sluit niet uit dat ik binnenkort elders ga wonen. Veel hangt af van de kansen die ik krijg. Je hoort het aan mijn taal. Vroeger sprak ik beschaafd Kempens, maar nu ligt daar een Nederlandse saus over. Als Vlamingen meedraaien in een Nederlandse productie moeten zijn perfect Nederlands spreken. In The Sound of Music bijvoorbeeld zingen we hier in Vlaanderen: “Si, dat is Engels voor zee.” Terwijl de Nederlanders zingen: “Ti, dat is Engels voor thee.” Voor zulke kleine verschillen moet ik supergeconcentreerd blijven. Eigenlijk weet ik soms niet helemaal meer welke taal ik nu net spreek (lacht).”

De appel valt niet ver van de boom. Luc, de papa van Lotte, is regisseur. “Als ik in een productie van hem sta, noem ik hem altijd Luc. Naar papa luistert hij toch niet. En het klinkt ook niet zo professioneel”, lacht Lotte. Hoewel ze de voorbije zomer bijna in een kasteel woonde, heeft Lotte haar eigen prins nog niet gevonden. Momenteel komt haar carrière namelijk op de eerste plaats.

Het volledige interview met Lotte Stevens leest u in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen

Om de vijftigste verjaardag van The Sound of Music te vieren, toert de musical opnieuw door Vlaanderen en Nederland. Wie Do re mi, My favourite things en Edelweiss live wil horen, kan vanaf half december terecht in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Tickets via www.sherpa.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio