© BELGA

Luikse luchthaven gestart met procedures tegen ebola-virus

Liege Airport past sinds donderdag een aantal procedures toe om de risico’s op de verspreiding van het ebola-virus te beperken. Het gaat niet om de screening van passagiers, maar eerder om sensibliseringsacties en bijzondere aandacht bij de vrachtbehandeling.

Bierset beschikt niet over passagierslijnen naar of van West-Afrika. De luchthaven heeft geen screening van personen of een noodplan ingevoerd. In antwoord op meerdere vragen is sinds donderdag wel een actieplan effectief.

De eerste as draait rond het informeren van passagiers in de terminal, maar ook het sensibiliseren van partnerbedrijven en de medewerkers. Toch zijn er procedures indien ‘verdachte’ passagiers zouden opduiken.

De tweede as van het plan slaat op het vrachttransport, want sommige vrachtlijnen bevoorraden of vliegen naar Afrika. De temperatuur van de bemanning (maximaal 5 personen) wordt vanop afstand gemeten, een actie die de brandweer realiseert.

De goederen kunnen met de gebruikelijke handschoenen gemanipuleerd worden, behalve in geval van de aanwezigheid van lichaamsvochten op de vracht. In dat geval wordt de betrokken zending vernietigd.

(belga)

Nu in het nieuws