Team Sky strikt rassprinter Viviani

Elia Viviani Foto: Photo News

Team Sky strikt rassprinter Viviani

Print

De Britse WorldTour-formatie Team Sky heeft de overgang van de Italiaanse sprinter Elia Viviani afgerond. De 25-jarige Viviani komt over van Cannondale en ondertekende bij Sky een contract voor één seizoen. Dat maakte Team Sky vrijdag bekend.

Bekijk alle wielertransfers in ons transferoverzicht!

Eerder deze week raakte al bekend dat Viviani op weg was naar Sky, er moesten alleen nog enkele details afgerond worden. Bij het team van manager Dave Brailsford is hij na Andrew Fenn, Leopold König, Lars Petter Nordhaug, Wout Poels en Nicolas Roche al de zesde versterking met het oog op volgend seizoen. ‘Dit was het juiste moment om deze grote stap in mijn carrière te zetten’, vertelde Viviani. ‘Ik hoop dat ik hier al mijn doelen kan bereiken. Als Italiaan droom ik er natuurlijk van om een rit te winnen in de Giro.’

Viviani had een aanbod om in 2015 voor de fusieploeg Cannondale-Garmin te rijden, maar voerde ook gesprekken met BMC, Orica-GreenEdge en Sky. Uiteindelijk viel zijn keuze op die laatste ploeg, ook en vooral omdat hij zich bij het Britse team optimaal kan klaarstomen voor het omnium op de Spelen van Rio 2016.

Elia Viviani heeft zowel op de baan als op de weg al een rist overwinningen behaald. Dit jaar kon de snelle Italiaan zegevieren in de Ronde van Turkije, de Internationale Wielerweek Coppi & Bartali, de Ronde van Slovenië, de USA Pro Challenge en de Coppa Bernocchi.

Meer sportnieuws