Stoel van OHL-voorzitter Callewaert wankelt

Print

Archiefbeeld Foto: BELGA

Op woensdag 5 november staat er bij tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven een bijzondere algemene vergadering op het programma met als agendapunten het ontslag uit de raad van bestuur van voorzitter Jan Callewaert, topman van Option, en van Joris De Roo. Dat meldde de regionale televisiezender ROB-tv vrijdag. Het nieuws wordt ook bevestigd door OHL-woordvoerder Chris Vandebroeck.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Een en ander is het resultaat van een woelig verlopen raad van bestuur donderdag waarin drie bestuursleden het ontslag eisten van beiden.

Er zijn binnen de club al een hele tijd spanningen tussen de twee pijlers van de club, met name de CVBA die de investeerders groepeert en zich bezighoudt met alle commerciële activiteiten enerzijds en de vzw met de stichters-verankeraars die de waarden bewaakt waarvoor de club staat anderzijds. De protagonisten van beide kampen zijn voorzitter Jan Callewaert en CEO Paul Van der Schueren.

Een kranteninterview waarin Callewaert hard uithaalde naar Van der Schueren en een pamflet dat onbekenden zaterdag tijdens de match uitdeelden waarin Van der Schueren eveneens geviseerd werd, zouden tijdens de bestuursvergadering de figuurlijke druppel geweest zijn. In het interview klaagde Callewaert met name aan dat samenwerking met Van der Schueren ‘zo goed als onmogelijk geworden is’. Niemand binnen de club wilde vrijdag commentaar kwijt over hoe het nu verder moet.

Ook eind vorig seizoen, vlak na de degradatie naar tweede klasse, wankelde de stoel van Callewaert al. Een deel van de supporters eiste immers zijn ontslag. In juni werd zijn mandaat echter met één jaar verlengd. Callewaert is sinds mei 2010 voorzitter van de Leuvense fusieclub, na het veroveren van de eerste periodetitel momenteel op de derde plaats in de Proximus League.

Meer voetbalnieuws