Ongeval Beverentunnel stuurt vakantie-uittocht in de war

Ongeval Beverentunnel stuurt vakantie-uittocht in de war

Print
Beveren-Waas -

De klassieke vakantie-uittocht bij het ingaan van de herfstvakantie is vrijdagnamiddag in de soep gedraaid door een ongeval met drie vrachtwagens in de Beverentunnel. Dat zegt Hajo Beeckman van het Verkeerscentrum Vlaanderen. Op het drukste moment stond er in Vlaanderen 200 km file

Net voor het ingaan van de avondspits, rond 14.30 uur, botsten drie vrachtwagens in de Beverentunnel richting Stabroek op elkaar. Dat zorgde meteen voor lange files. Het verkeer kon niet meer door de tunnel en moest alternatieve routes opzoeken vanaf het knooppunt Beveren, waar de E34 en de R2 op elkaar aansluiten. Dat zorgde voor verkeersproblemen in en rond de Waaslandhaven en op de E34. Op die E34 Knokke - Antwerpen stond er rond 19u nog een lange file en op de E17 Sint-Niklaas - Antwerpen was het nog bijna twee uur aanschuiven.

Op diezelfde E34 richting kust vonden vrijdag in Vrasene werkwerkzaamheden plaats die rond 16.00 uur afgelopen moesten zijn, maar dat is niet gelukt. Het verkeer verloopt daar nog zeker tot 20.00 uur over één in plaats van twee rijstroken. Rond 19.00 uur is het daar een uur aanschuiven.

MEEST RECENT