Debusschere en Wellens mogen naar Curaçao

In het verleden mocht onder anderen Jan Bakelants zich al opmaken voor een tripje naar Curaçao Foto: Photo News

Debusschere en Wellens mogen naar Curaçao

Print

Renners die een mooi seizoen achter de rug hebben, krijgen traditioneel een uitnodiging van koersorganisator Leo Van Vliet in de bus voor een vakantietripje naar Curaçao. Daar genieten de renners van zon, zee en strand met op het eind de Amstel Curaçao Race. Dit jaar ontvingen Belgisch kampioen Jens Debusschere en Tim Wellens een uitnodiging.

De editie van vorig jaar werd gewonnen door de Nederlander Johnny Hoogerland. Eerdere winnaars zijn Alberto Contador, Marcel Kittel, Alejandro Valverde en ook twee landgenoten: Tom Boonen in 2005 en Peter Van Petegem in 2003.

Naast Debusschere en Wellens, staan op de affiche ook Roy Jans, Parijs-Roubaix-winnaar Niki Terpstra, en de Nederlanders Tom Dumoulin en Tom-Jelte Slagter. Het wordt dit jaar vooral een Belgisch-Nederlandse aangelegenheid, zonder grote buitenlandse toppers.

De dertiende editie van de Amstel Curacao Race vindt plaats op zaterdag 8 november. Vooraf genieten de renners van enkele dagen vakantie in het tropisch paradijs. In het verleden waren al vele andere landgenoten te gast in Curaçao, onder meer Jelle Vanendert, Johan Vansummeren, Tom Boonen, Jan Bakelants en Thomas De Gendt. En ook internationale toppers zoals Chris Froome, Alberto Contador, Fränk Schleck en Marcel Kittel genoten er al van een aangename vakantie onder renners.

MEEST RECENT