Letse voetbalploeg verdacht van matchfixing

Print

In Letland zijn acht mensen aangehouden die verdacht worden van matchfixing, witwaspraktijken en belastingsfraude. Onder de acht zitten er twee spelers en twee officials van de Letse voetbalploeg FC Daugava Daugavpils.

De Europese voetbalbond UEFA liet reeds een strafrechtelijk onderzoek opstarten, zo laat het vrijdag weten in een mededeling. Het onderzoek spitst zich toe op de wedstrijden van Daugava tegen IF Elsborg in juli 2013 in de tweede kwalificatieronde van de Champions League. Er werden onregelmatigheden gespot (ongewone gokpatronen) in de 7-1 verloren heenmatch en 0-4 verloren thuiswedstrijd. Een aangehouden persoon vertoeft nog steeds in de gevangenis, de zeven anderen zijn onder voorwaarden vrijgelaten. De Letse politie liet tot slot nog weten dat ze ook enkele wedstrijden uit de eigen competitie nog verder onderzoeken. Indien schuldig, riskeren de betrokkenen een levenslange schorsing.

FC Daugava Daugavpils werd in 2012 Lets kampioen voetbal. Bij de ploeg speelt de Nigeriaanse spits Ibrahim Babatunde, die nog een jaartje bij Bergen heeft gevoetbald (2004-2005).

Meer sportnieuws