Belgische U17 sterker dan Azerbeidzjan

Print

De Belgische nationale ploeg bij de min 17-jarigen heeft donderdagavond op het veld van tweedeklasser Patro Eisden-Maasmechelen zijn eerste wedstrijd in de kwalificaties voor het EK voetbal U17 met 3-0 gewonnen van Azerbeidzjan.

Van Vaerenbergh (2x) en Azzaoui (op strafschop) zorgden voor de doelpunten. Zaterdag spelen de jongens van bondscoach Bob Browaeys in Tessenderlo hun tweede groepswedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina, dat Zwitserland op de openingsspeeldag met 1-0 klopte. Dinsdag volgt in Beringen de slotwedstrijd tegen de Zwitsers.

De top twee van elke groep plaatst zich met de vijf beste derdes (berekend op basis van de wedstrijden tegen de top twee uit de groep) voor de eliteronde, het laatste kwalificatietoernooi voor het EK in maart 2015. Zestien landen nemen uiteindelijk deel aan het EK, van 6 tot 22 mei 2015 in Bulgarije.

België : Teunckens, Caigneau, Delorge, Janssens, Rigo, Verburgh, Azzaoui (77. Morgan), Verreth (73. Thuys), Van Vaerenbergh, Vancamp (63. Azevedo-Janelas), Daneels

Meer sportnieuws