Okriashvili keert (met mama) terug naar Genk

Foto: BELGA

Okriashvili keert (met mama) terug naar Genk

Print
De Georgische international Tornike Okriashvili heeft last van een mentale terugslag en verblijft daardoor al een tijdje in zijn geboorteland. Halverwege volgende week keert hij in het gezelschap van zijn moeder, broer, echtgenote en kind terug naar Racing Genk, waar hij zich eerst in de B-kern moet bewijzen. Dat maakte Racing Genk vrijdag bekend.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Het was sportief directeur Gunter Jacob die deze week naar Georgië is getrokken om er de situatie uit te klaren. Okriashvili werd vorige week door Genk immers naar de B-kern verwezen, omdat hij na interlandverplichtingen niet was opgedaagd. Al die tijd verbleef de Georgiër echter in zijn thuisland. Uit het onderhoud met Gunter Jacob is gebleken dat een mentale terugslag aan de basis van zijn afwezigheid ligt.

'Sinds zijn transfer naar KRC Genk heeft hij aanpassingsproblemen en ervaart hij een gebrek aan sociaal contact als gevolg van zijn beperkte talenkennis. Okriashvili heeft zijn conditie ter plekke onderhouden en wordt halverwege volgende week terug op de club verwacht. Hij zal tijdens zijn reis naar België vergezeld worden door zijn moeder (een voormalige wereldkampioene turnen, die daardoor vertrouwd is met de druk die een sportcarrière meebrengt) en broer. Zij zullen de eerste weken ook in België verblijven om de integratie te vergemakkelijken. Ook zijn vrouw en kind zullen naar België komen. Met de steun van zijn familie, een verhoging van de taallessen en een goede spelersbegeleiding, zijn zowel de club als speler ervan overtuigd dat hij op termijn alle verwachtingen zal kunnen inlossen die KRC Genk in hem gesteld heeft', luidde de mededeling van de Genkenaars.

'Ook al blijven club en speler optimistisch over de toekomst, de verwijzing naar de B-kern blijft gehandhaafd. Eens Tornike terug op de club is, zal bekeken worden of zich nog verdere maatregelen opdringen. In overleg tussen club en speler is overigens besloten om tot nader bericht een mediapauze in te lassen.'

Tornike Okriashvili is een 22-jarige middenvelder die sinds deze zomer voor Genk speelt. Technisch begaafd, maar ook bijzonder temperamentvol. In augustus kwam hij nog in het nieuws nadat de Georgiër in een dronken bui slaags was geraakt met zijn ploegmaat Anele en vervolgens van de weg werd geplukt door de politie.

Okriashvili trof een tweetal weken geleden nog raak voor zijn land in de EK-kwalificatiematch tegen Gibraltar (0-3 winst). Ook bij de Genkenaars vond hij dit seizoen al de weg naar de netten.

Bekijk hier de reactie van coach Alex McLeish en collega Sekou Cissé:

Meer voetbalnieuws