Auto rijdt in op vijf tieners aan bushalte

Print
Alsemberg -

Bij een ongeval op de Brusselsesteenweg in Alsemberg is een wagen ingereden op vijf tieners die stonden te wachten aan een bushalte. Niemand is in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde omstreeks 16.15 uur, net na schooltijd. Vijf tieners stonden te wachten aan de bushalte niet ver van de Sint-Victorschool toen een wagen op hen inreed. De wagen kwam uit de richting van Ukkel en reed eerst een andere wagen aan voor hij op de bushalte inreed. Vermoedelijk was de bejaarde chauffeur onwel geworden tijdens het rijden waardoor hij de controle over het stuur verloor.

Nadat de vijf tieners waren aangereden, reed de wagen iets verderop ook nog in op twee volwassenen voetgangers. De auto kwam tot stilstand tegen een geparkeerde wagen.

De vijf tieners en twee volwassenen zijn niet in levensgevaar. Ze liepen vooral verwondingen op aan de ledematen. Doordat de wagen eerst tegen een andere auto was gereden, werd de snelheid van de aanrijdende auto geremd en is de balans van het ongeval minder zwaar dan gevreesd. De bestuurder van de wagen had medische verzorging nodig.

Omdat er maar liefst 8 ziekenwagens ter plaatse moesten komen, werd het medisch interventieplan even afgekondigd. De weg was ook een tijdje versperd.

.

Nu in het nieuws