Gesneuvelde officier Jack Corvan heeft nu eigen herdenkingsperk

Foto: Kevin Verboven

Gesneuvelde officier Jack Corvan heeft nu eigen herdenkingsperk

Print
Zandhoven / Ranst - De gemeente Zandhoven heeft de verwaarloosde gedenksteen van de Canadese officier Jack Corvan naast het Albertkanaal in ere hersteld. Hij heeft nu een eigen herdenkingsperk in de buurt van ’t Boothuis.

Jack Corvan zou in september 1944 door Duitse scherpschutters vanuit de hoge beukenbomen in de bossen van Montens zijn doodgeschoten op het grondgebied van Massenhoven. Vermits de herdinkingsplaat op grondgebied Ranst lag, werd eerst de buurgemeente geconsulteerd. Die stond de plaat af.

De herdenkingsplaat werd gerestaureerd door gemeentearbeiders van Zandhoven en is nu enkele tientallen meters verplaatst richting ’t Boothuis.

Er moest rekening worden gehouden met het bermbeheer om het herdenkingsperk op te richten. Wie in de oorlog geïnteresseerd is, kan nog tot 30 oktober in het gemeentehuis van Zandhoven de reizende expo De Groote Oorlog in grote lijnen bekijken. Die expo is een samenwerking tussen de provincie Antwerpen en het Instituut voor Veteranen-NIOOO.

In veertig mobiele panelen worden de oorlogsgebeurtenissen op internationaal en Belgisch niveau in 1914-’18 weergegeven, aangevuld met lokale verhalen en beelden uit de provincie Antwerpen. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio