Pro League moet op zoek naar nieuwe voorzitter

Michel Dupont en Francois De Keersmaecker Foto: Photo News

Pro League moet op zoek naar nieuwe voorzitter

Print

Michel Dupont is niet langer voorzitter van de Pro League, de belangenvereniging van de eersteklasseclubs. De samenwerking is vrijdag in onderling overleg stopgezet.

‘De Algemene Vergadering wenst Michel Dupont uitdrukkelijk te bedanken voor zijn positieve realisaties, zoals het nieuwe tv-contract en de verdere professionalisering van de Pro League. We wensen Michel veel succes toe bij zijn toekomstige uitdagingen’, klinkt het in een persbericht.

Peter Quaghebeur werd als ad interim-voorzitter aangeduid tot het einde van het kalenderjaar. Hij zal deze functie combineren met deze van CEO bij WPG Uitgevers België. Quaghebuer zetelt sinds november 2012 als onafhankelijk bestuurder in de Raad van Bestuur van de Pro League.

Michel Dupont was sinds juni 2013 voorzitter van de Pro League. ‘Ik ben blij dat ik, als onafhankelijk voorzitter, de laatste 18 maanden mijn steentje heb kunnen bijdragen bij de verdere ontwikkeling van de Pro League’, zegt hij. ‘Ik wens de clubs te bedanken voor het vertrouwen en wens hen alle succes toe.’

Meer voetbalnieuws