"Lachen en plezier maken: dat zijn de Heikneuters"

"Lachen en plezier maken: dat zijn de Heikneuters"

Print
Berlaar - Na 40 jaar zijn De Zingende Heikneuters heinde en verre bekend, maar ondanks hun roem zijn ze 'de Hei' altijd trouw gebleven. Het veelkoppige mannenkoor en hun twee zangeressen ademen nostalgie, de danseressen en sketches zorgen voor vertier. Ze brengen entertainment dat elders in Vlaanderen al lang uitgestorven is.


De Zingende Heikneuters - vernoemd naar kleine vogeltjes - brengen deze week al voor het 40ste jaar op rij hun geliefde revue. Zaal Familia is - zes shows lang, nog tot en met zaterdag - elke avond uitverkocht. "Bijna 2000 mensen op een week, dus", glimlacht voorzitter Jan Hendrickx. "Waarom wij nog altijd bestaan, terwijl groepen als de onze overal uitgestorven zijn? (Denkt na) Ik ben er nu al een paar decennia bij, mijn vader was de vorige voorzitter. We kunnen dit gewoon niet ten onder laten gaan. Wat we doen is uniek, hè. Onze groep bestaat uit meer dan twintig man, bijna allemaal mensen van onder de kerktoren."

Dat de groep doorzet, heeft volgens Lena Vervloet, een van de twee zangeressen, alles te maken met de onderlinge vriendschap. "Samen lachen en zingen, en nadien een goed pint drinken: dat is een recept waar geen sleet op komt, hè. Al konden we vroeger wel iets langer drinken", lacht ze.

Lees in de vrijdagkrant een uitgebreide reportage over De Zingende Heikneuters.


 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio