Personeel Brussels Airport heeft massa vragen over ebola

Foto: BELGA

Personeel Brussels Airport heeft massa vragen over ebola

Print

Ongeruste werknemers die op de luchthaven werken hebben het nieuwe ‘communicatieplatform’ overstelpt met vragen. De ongerustheid daarover blijkt nog niet geweken.

Enkele dagen geleden zette de FOD Volksgezondheid in samenwerking met de luchthaven een communicatieplatform op over ebola. Onder impuls van de pas aangestelde ebola-coördinator Erika Vlieghe worden ook alle passagiers afkomstig uit risicolanden sinds maandagmorgen aan een temperatuurcontrole onderworpen en werden de procedures voor de verschillende werknemersgroepen op de luchthaven gecontroleerd.

Maar de ongerustheid bij het personeel is nog niet geweken, zo blijkt uit het groot aantal vragen. ‘Wat doen jullie bij de temperatuurmeting met mensen die medicatie nemen die de koorts onderdrukken?’, is een van de vragen. ‘Volgens mijn informatie zullen alle vragen tegen het eind van de week beantwoord zijn’, zegt vakbondsman Olivier Van Camp van de socialistische vakbond BTB.

Handen wassen

Het personeel kreeg de voorbije week nieuwe procedures voorgelegd dat hen beter moet beschermen tegen ebola. Het checkin-personeel kan nu met een speciale gel regelmatig de handen wassen. ‘Enkel voor de cleaning en cargo moeten de procedures nog op punt gesteld worden’, aldus Van Camp, die positief is over de wijze waarop BAC en de FOD Volksgezondheid het probleem de afgelopen week aanpakten. De volgende coördinatievergadering tussen BAC en vakbonden vindt plaats op 5 november.

MEEST RECENT