‘Glazen’ fietsparking Antwerpen-Berchem klaar in maart

Foto: Patrick De Roo

‘Glazen’ fietsparking Antwerpen-Berchem klaar in maart

Print
Berchem - Het einde van de werken aan het nieuwe glazen fietsengebouw aan de Posthoflei aan het station Antwerpen-Berchem is in zicht. Tegen maart 2015 voorziet de NMBS er plaats voor 2150 fietsen.

Het gebouw van de NMBS heeft een prijskaartje van 5,8 miljoen euro en verdubbelt de parkeercapaciteit voor fietsen bij het station. Omdat het over een overdekte stalling gaat met directe toegang tot het stationsgebouw aan de zijde van de Posthoflei, biedt het complex ook meer kwaliteit en comfort.

“Doordat het nieuwe gebouw er ogenschijnlijk al afgewerkt uitziet, krijgen we veel vragen van reizigers die willen weten vanaf wanneer ze er met hun fietsen terechtkunnen”, zegt NMBS-woordvoerder Paul Van Aelst. “Voor de details en de verdere afwerking rekenen we echter op nog een viertal maanden werk. Zo moeten de elektriciteit, de camerabewaking en het lokaal voor de fietspuntmedewerkers nog geïnstalleerd worden.  Maar we zijn er zeker van dat het gebouw in maart van volgend jaar open kan gaan.”

De extra plaatsen voor fietsen in de overdekte fietsenstalling komen bovenop de huidige capaciteit van 1000 plaatsen op en rond het Reyckaertsplein. Het station Antwerpen-Berchem heeft echter te kampen met heel wat hinderlijk achtergelaten fietsen, die eerst een waarschuwingslabel krijgen en later indien nodig worden weggehaald.

Begin 2015 staat ook de bouw van een nieuwe fietsbrug langs de nabije spoorlijn gepland, zodat fietsers er niet langer over een druk kruispunt moeten rijden. Die brug moet eveneens aansluiting krijgen op het parkeergebouw.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio