Club-voorzitter Verhaeghe vecht stadionverbod aan

Bart Verhaeghe

Club-voorzitter Verhaeghe vecht stadionverbod aan

Print

De Voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken heeft Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe een stadionverbod en een geldboete opgelegd voor een incident met een steward van Lokeren op 26 april. ‘Uiteraard betreurt Bart dit en op advies van zijn raadsman werd beslist om de zaak onmiddellijk in te leiden voor de politierechter’, reageert Club Brugge.

‘In afwachting van de beslissing van de politierechter gaan de voorgestelde administratieve sancties niet in. Om de sereniteit en de goede rechtsgang te vrijwaren, wenst Bart Verhaeghe verder niet te reageren. Hij heeft het volste vertrouwen in een goede afloop’, aldus Club Brugge.

Het incident vond plaats op 26 april na de wedstrijd Lokeren - Club Brugge in Play-off 1. Volgens steward Laura Van de Vijvere (20) werd ze fysiek aangevallen door voorzitter Bart Verhaeghe toen ze zijn zoon kort na de match de toegang tot de neutrale zone ontzegde. Nadat de steward besliste een klacht in te dienen bij de politie, besliste de club-voorzitter dat evenzeer te doen.

Meer voetbalnieuws