Waarom vrouwen voor een toyboy kiezen

Foto: pn

Seks & Relaties

Waarom vrouwen voor een toyboy kiezen

Print

Vrouwen die de veertig voorbij zijn en nog een baby willen doen er goed aan om een (veel) jongere partner te strikken. Uit nieuw onderzoek blijkt dat hun kansen om zwanger te worden dan aanzienlijk stijgen. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph.

Demi Moore, Halle Berry, Courteney Cox en Jennifer Lopez hebben één ding gemeen: ze zijn ouder dan veertig en houden wel van jongere mannen. Nu blijkt dat die toyboys rijpere dames veel meer te bieden hebben dan een strak lichaam en een boost voor hun zelfvertrouwen. Wetenschappers aan de McGill Universiteit in Canada hebben ontdekt dat de voorkeur voor een jonge man ook een genetische achtergrond heeft.

De vorsers onderzochten meer dan 630 dames tussen de 40 en 46 jaar die ervaring hadden met IVF-behandelingen. De vrouwen waren samen met een man tussen 25 en 73 jaar. De dames werden in twee groepen verdeeld: de vrouwen die een baby kregen en de vrouw die kinderloos waren gebleven. Daaruit blijkt dat hun mannen die geen vader waren geworden gemiddeld 43,5 jaar oud zijn.

De wetenschappers leiden hieruit af dat de biologische klok ook tikt bij mannen. Voorheen werd gedacht dat mannen hun leven lang kinderen konden verwekken omdat ze steeds vers sperma produceren, maar wetenschappers geloven nu dat de kwaliteit van zaadcellen met de jaren afneemt. Ze beweren dat een eicel van een jonge vrouw deze tekortkomingen kan aanvullen. Oudere eitjes daarentegen hebben het daar moeilijker mee.

Hoofdonderzoeker Michael Dahan zegt dat dit fenomeen makkelijk op te lossen is. ‘Rijpe vrouwen die nog zwanger willen worden, kiezen het best voor een jonge partner met een goede spermakwaliteit. Het grappige is dat dit eigenlijk een biologische stimulans is om oudere vrouwen voor een toyboy te doen kiezen’, klonk het tijdens een vruchtbaarheidsconferentie op Hawaï.

NIET TE MISSEN