Anderlecht haalt prestigieuze nieuwe sponsor binnen

Foto: BELGA

Anderlecht haalt prestigieuze nieuwe sponsor binnen

Print

Landskampioen RSC Anderlecht heeft vrijdagmiddag op het oefencentrum van Neerpede zijn nieuwe sponsor voorgesteld. Het gaat om het internationale verzekeringsbedrijf Allianz, dat ook al intensief samenwerkt met het Duitse Bayern München en het Franse Nice. Het contract geldt voor drie jaar. Het van oorsprong Duitse bedrijf krijgt daardoor een plaatsje op onder meer de boarding in het stadion.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Het is redelijk uitzonderlijk dat we een nieuwe sponsor kunnen voorstellen in het midden van het lopende seizoen, en dit kan dan ook hopelijk een lange samenwerking opleveren. We hebben alvast dezelfde waarden, zoals klasse, sociale betrokkenheid en attractiviteit’, zei een trotse voorzitter Roger Vanden Stock vrijdag tijdens de persvoorstelling.

‘Net als Allianz hebben wij de strategie dat we altijd beter en groter willen worden. De steun van Allianz kan ons ook helpen om onze sportieve en extra-sportieve ambities aan te scherpen. Ik geloof er dan ook in dat dit een winnende samenwerking kan worden.’

Geen investering in nieuw stadion

Opvallend: Allianz heeft naam in de voetbalwereld, en dan vooral in die van spiksplinternieuwe stadions. Met het nieuwe stadionproject op de Heizel doet dat vragen rijzen. 'Maar een investering in het Eurostadion in Brussel is nu niet aan de orde', zegt CEO van Allianz Wilfried Neven. 'We kennen Allianz natuurlijk via Bayern München, een grote club waaraan het ook zijn naam geleend heeft voor het stadion, de Allianz Arena', trapte RSCA-voorzitter Roger Vanden Stock een open deur in. Allianz is ook bekend van de Allianz Riveira, het fonkelnieuwe stadion van de Franse eersteklasser Nice. Lijkt een samenwerking in het kader van het Eurostadion, dat op de Heizel moet verrijzen en waarvoor nog volop naar investeerders wordt gezocht, dan niet in de sterren geschreven?
 
'Neen', zegt CEO van Allianz Wilfried Neven. 'Dat is vandaag niet aan de orde. Wij gaan zeker niet op directe basis geld pompen in de bouw van dat stadion. Wat er achteraf kan gebeuren, laat ik open. Vandaag zetten we onze eerste stappen in het Belgisch voetbal bij RSC Anderlecht, en dat is wat telt. De rest is toekomstmuziek.'
MEER VOETBALNIEUWS