Bewakingsbeelden tonen schutter van Ottawa in actie

Foto: rr

Bewakingsbeelden tonen schutter van Ottawa in actie

Print

De Canadese politie heeft spectaculaire beelden van een bewakingscamera vrijgegeven waarop de dodelijke schutter van Ottawa te zien is. De beelden laten zien hoe hij het Canadese parlement binnendrong.

Woensdag schoot Michael Zehaf-Bibeau de 24-jarige militair Nathan Cirillo dood. De opnames zijn gemaakt na deze feiten en tonen hoe de schutter in een minuut en 23 seconden zijn auto parkeert en naar het parlement rent. Hij bedreigt de chauffeur van de eerste wagen die hij onderweg tegenkomt, toevallig de wagen van een minister, en rijdt weg met de wagen richting de centrale ingang van het parlement. De beelden zijn spectaculair. Mensen lopen weg van de dolle schutter en hij wordt achternagezeten door de politie.

Volgens de politie probeerde een wachter binnen zijn wapen af te nemen, wat mislukte. Daarbij werden enkele schoten gelost. De dader kon doorlopen tot aan de zaal waar de eerste minister op dat moment aan het vergaderen was. Daar werd hij neergeschoten. Toen hij daarna nog naar zijn geweer greep, schoten agenten hem dood.

De politie zoekt nog naar het motief achter de aanval. Het gaat mogelijk over een terroristische daad, maar ook het probleem met een paspoortaanvraag kan een motief zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=7vghahmYt5o

MEEST RECENT