Waasland-Beveren heeft eindelijk clublied

Print
Beveren-Waas - Voor het eerst zal zaterdag het clublied van Waasland-Beveren uit duizenden kelen klinken. "Een hymne en volkslied", zegt bedenker Peter Thyssen. "Een lied om fier op te zijn, over het verleden en het heden."

Zaterdag, om iets voor 18 uur, zal het hart van duizenden Waasland-Beveren-supporters heel wat sneller slaan, wanneer voor het eerst hét clublied door het stadion zal weergalmen. "Het idee van een clublied ontstond op het einde van vorig seizoen, na de wedstrijd tegen Standaard, toen bleek dat we gered waren", licht acteur Peter Thyssen toe.

"De opluchting was zeer groot en met een aantal vrienden-supporters maakten we ons de bedenking dat het zo jammer was dat er niets bestond om onze liefde voor het team uit te schreeuwen. Je moet namelijk weten dat mijn hart al 44 jaar bij deze club ligt."

Het clublied werd opgenomen in de studio, maar tientallen vrijwilligers kwamen het vorig weekend op de tribune van de Freethiel nog eens inzingen om een live stadioneffect aan de opname toe te voegen.

Zaterdag wordt Ons clublied bij de thuismatch tegen Genk voorgesteld. Animator Patrick De Paepe zal het lied samen met Peter Thyssen aanleren aan de supporters voor de wedstrijd.

Waasland-Beveren - KRC Genk zaterdag 25 oktober om 18 uur.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Waas.

MEER VOETBALNIEUWS