Sharapova zal WTA Finals niet winnen

Foto: AFP

Sharapova zal WTA Finals niet winnen

Print

Maria Sharapova (WTA 2) is vrijdag uitgeschakeld op de WTA Finals in Singapore (hard/6,5 miljoen dollar). De Russin won wel haar laatste groepsmatch tegen de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA 6) na een strijd van 3 uur en 10 minuten met 7-5, 6-7 (4/7) en 6-2.

Sharapova had haar eerste twee matchen in de witte groep verloren en moest tegen Radwanska zonder setverlies winnen om nog uitzicht te behouden op een plaats in de halve finales. In de tweede set liet de Russin drie matchballen liggen.

Agnieszka Radwanska behoudt ondanks het verlies een kans op de halve finales.

De Deense Caroline Wozniacki (WTA 8) is door de nederlaag van Radwanska nu al zeker van een plaats in de halve finales. Zij komt vrijdag nog in actie tegen de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 3). Als die laatste wint, stoot ze samen met Wozniacki door.

Nog vrijdag wordt de laatste wedstrijd in de rode groep gespeeld. De Roemeense Simona Halep (WTA 4), die al geplaatst is, staat daarin tegenover de Servische Ana Ivanovic (WTA 7). Die laatste maakt nog kans op de halve finales, net als de Amerikaanse titelverdedigster Serena Williams. De Canadese Eugenie Bouchard (WTA 5) is uitgeschakeld. Williams is door de uitschakeling van Sharapova nu ook helemaal zeker dat ze het jaar als nummer 1 zal afsluiten.

Meer sportnieuws