Serena Williams sluit jaar alweer af als nummer 1

Foto: EPA

Serena Williams sluit jaar alweer af als nummer 1

Print

Serena Williams zal 2014 afsluiten als nummer 1 op de wereldranglijst. Het is al voor de vierde keer in haar carrière dat de Amerikaanse het jaar beëindigt als beste tennisspeelster op de planeet. Ze deed het eerder in 2002, 2009 en 2013. Serena won dit jaar de US Open en de toernooien van Miami, Rome en Cincinnati.

Maria Sharapova was de enige die Serena kon bedreigen, maar dan had de Russin in twee sets moeten afrekenen met de Poolse Agnieszka Radwanska op de afsluitende WTA Championships (Masters). Maria Sharapova won de groepsmatch wel, maar haalde het slechts in 3 sets:

7-5, 6-7 (4/7) en 6-2. In de tweede set liet de Russin drie matchballen liggen. Daardoor is ze uitgeschakeld in het toernooi. In de witte groep stootten Caroline Wozniacki en Agnieszka Rawdanska door.

Simona Halep redt vel van titelverdedigster Serena Williams

Serena Williams mag zelf als tweede speelster uit de rode groep naar de halve finales van de WTA Finals in Singapore. De Amerikaanse, tweevoudig titelverdedigster, plaatste zich vrijdag voor de laatste vier nadat de Roemeense Simona Halep (WTA 4) de tweede set won (met 6-3) in haar wedstrijd tegen de Servische Ana Ivanovic (WTA 7). Die had de openingsset met 7-6 (9/7) gewonnen.

Ivanovic moest de match tegen de al geplaatste Halep zonder setverlies binnenhalen om nog over Serena Williams te kunnen springen in het klassement. Williams won donderdag haar derde groepsmatch tegen de Canadese Eugenie Bouchard (WTA 5), die haar drie wedstrijden verloor.
 
De halve finales zijn Williams/Wozniacki en Halep/Radwanska.
Meer sportnieuws