Ereschepen Bob Peeters fietst Benin Classic op de mountainbike

Foto: JVS

Ereschepen Bob Peeters fietst Benin Classic op de mountainbike

Print
Zoersel - Ereschepen Bob Peeters (67) van Zoersel neemt vanaf nu zondag met zijn splinternieuwe mountainbike deel aan de Benin Classic in Afrika. Samen met 19 anderen legt hij in zes dagen tijd 363 kilometer af voor een goed doel: het ondersteunen van kleinschalige landbouwprojecten in Benin.

Vredeseilanden organiseert meer van dergelijke tochten. De Benin Classic wordt nu voor de derde en laatste keer gereden. De volgende jaren is een ander land aan de beurt. Deelnemen kan en mag maar als je 3000 euro aan sponsorgeld binnenbrengt. “Ik zit aan ruim 4500 euro dankzij acties zoals Parkplezier, een braai van Groen Zoersel en acties van de turnkring waarvan mijn vrouw Monique De Temmerman lid is”, zegt Bob.

De Zoerselse ereschepen kocht op 1 juli speciaal een mountainbike om zich voor te bereiden op het grote avontuur. “Ik fiets graag, maar een mountainbike is toch wat anders. De afstanden die we in Benin rijden schommelen van 40 tot 79 kilometer. Grootse probleem zal de warmte zijn, want de temperaturen schommelen er tussen 30 en 35 graden Celsius. De hellingen die we moeten overwinnen zijn naar verluidt te doen, al onderschat ik de moeilijkheidsgraad niet. Tijdens de laatste rit fietsen we door het zand langs de kust. Ik kijk vooral uit naar de passage waarbij we Bohicon aandoen. We zullen er worden ontvangen door het lokale bestuur.”

Bedoeling van Vredeseilanden is via acties als deze de rijstteelt in Benin te ondersteunen en te stimuleren.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio