Nog geen eindvonnis in zaak-Aquino: dossier terug naar KI

Foto: HBVL

Nog geen eindvonnis in zaak-Aquino: dossier terug naar KI

Print

Vandaag had het D-day moeten zijn voor de Maasmechelse familie Aquino. Om 9 uur had rechter Valerie Fontaine het vonnis in het spraakmakende proces, dat liefst elf zittingsdagen in beslag nam, eindelijk kunnen vellen. Maar de rechter volgt de vraag van het openbaar ministerie om de zaak terug naar de KI in Antwerpen te sturen. De verdediging kan wel nog in beroep gaan.

De verdediging wilde de zaak ook laten uitstellen wegens een strafklacht tegen het parket. Daarvan werd volgens de rechtbank geen bewijs neergelegd. De rechter vindt het ook niet gepast om de informant/infiltrant te laten getuigen in de rechtszaal.

De batterij topadvocaten als Jef Vermassen, Sven Mary en Walter Van Steenbrugge die allerhande procedurefouten opwierpen, krijgen dus voorlopig hun zin niet. In januari buigt de KI zich over de zaak.

Hoofdrolspelers zijn de broers Antonio, Silvio en Mario Aquino. Samen met hun neef Nico Beckx riskeren ze tussen 10 en 15 jaar cel voor de smokkel van 2,4 ton cocaïne van Zuid-Amerika naar Europa.

MEEST RECENT