Buurman De Crem krijgt drie maanden cel voor stalking

Pieter De Crem. Foto: pn

Buurman De Crem krijgt drie maanden cel voor stalking

Print
Gent / Aalter -

Een buurman van staatssecretaris Pieter De Crem (CD&V) uit Aalter is vrijdag door de rechter in Gent veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel omdat hij drie jaar lang beledigende collages, allerlei voorwerpen en zelfs een kogel in de postbus van De Crem stak.

De man begon in 2010 met collages van kranten- en magazineknipsels, voorzien van dreigende of seksueel getinte commentaren in de bus van De Crem te droppen. De man noemde De Crem, toen nog minister van Defensie, onder andere ‘een schuimbekkende nazi’, ‘fuhrer’ en ‘Brugse Zot’.

Hij stopte ook allerlei voorwerpen in de brievenbus van het gezin De Crem: zakjes snoep, een leeg vaatje bier, een supporterstoeter... ‘Humor’, volgens de buurman. Maar de rechter was het niet met hem eens.

De rechtbank veroordeelde de buurman vrijdag tot een celstraf van drie maanden. De straf wordt wel voor drie jaar uitgesteld. Als de buurman geen feiten meer pleegt, moet hij de straf niet uitvoeren.

Aan minister De Crem zelf moet de buurman een schadevergoeding van 375 euro en een rechtsplegingsvergoeding van 220 euro betalen. De Crem zelf daagde niet op tijdens de rechtszaak.

.

Nu in het nieuws