Steve Nash mist hele NBA-seizoen

Steve Nash Foto: AP

Steve Nash mist hele NBA-seizoen

Print

Het einde van de NBA-carrière van basketspeler Steve Nash (40) lijkt in zicht. Donderdag maakten de Los Angeles Lakers bekend dat hun ervaren spelmaker het volledige komende seizoen zal missen.

De Canadees blijft veel hinder ondervinden van een ontstoken zenuw in de onderrug. Hetzelfde probleem kostte hem ook al een groot deel van afgelopen seizoen. Daarin speelde hij slechts 15 van de 82 wedstrijden.

‘Het was mijn eerste prioriteit om dit seizoen op het terrein te kunnen staan. Het is een grote ontgoocheling dat dit niet zal lukken’, reageert Nash op de website van de Lakers. ‘Ik werk hard om fit te zijn en jammer genoeg kan ik niet op volle kracht presteren. Ik blijf de ploeg steunen en richt me nu volledig op mijn herstel op lange termijn.’

Het contract van Nash, die in 2005 en 2006 werd uitgeroepen tot beste speler (MVP) in de NBA, loopt op het einde van komend seizoen af. Vele waarnemers verwachten dat de point guard door deze tegenslag een punt zal zetten achter zijn basketloopbaan.

MEEST RECENT