15-jarig meisje steekt broertje (12) neer op vraag van vriend

Print

Een 15-jarig meisje heeft in de Verenigde Staten in de ouderlijke woning eerst haar 12-jarig broertje met een mes neergestoken en wilde dan andere familieleden aanvallen. Volgens het Openbaar Ministerie handelde het meisje op verzoek van haar 23-jarige vriend die haar vanuit zijn voor het huis in Detroit geparkeerde auto een sms’je had gestuurd. Samen hadden ze het moordcomplot tegen de familie beraamd om vervolgens samen weg te lopen.

Het OM klaagde het meisje wegens poging tot moord aan. Ze had haar broer verschillende steekwonden in de hals toegediend en zich vervolgens tegen haar jonger zusje gekeerd. Vervolgens was ze met haar vriend gevlucht. Haar broertje ligt in het ziekenhuis, er zijn geen andere gewonden.

Volgens openbaar aanklaagster Kym Worthy is het ongewoon dat het 15-jarig meisje naar algemeen strafrecht wordt aangeklaagd. “Maar in dit geval rechtvaardigen de feiten deze beslissing. Het idee, dat de aangeklaagde en haar vriend het hele gezin wilden vermoorden, is pijnlijk”, zei Worthy. De eerste gerechtelijke zitting staat voor 31 oktober op de rol.

.

Nu in het nieuws