Heraanleg Halen- en Viséstraat start volgend jaar

Foto: W&F

Heraanleg Halen- en Viséstraat start volgend jaar

Print
Antwerpen - In het beste geval start de heraanleg van de Halen- en Viséstraat in februari volgend jaar. Zonder onvoorziene omstandigheden zullen ze tegen het voorjaar 2016 volledig vernieuwd zijn, zegt districtsschepen van Publiek Domein en Mobiliteit Paul Cordy (N-VA). De buurt kon donderdag kennis nemen van het definitieve ontwerp.

De reacties waren positief. Verschillende buurtbewoners spraken hun tevredenheid uit dat de Halenstraat een veilig fietspad krijgt. Dat komt er aan één kant van de straat. Fietsers zullen er in beide richtingen gebruik van kunnen maken. Het wordt een gemengde zone voor fietsers en voetgangers met aparte verlichting. Momenteel heeft de straat geen fietspad, maar een smal pad net naast de tramsporen. Het voetpad aan de andere kant van de straat zal worden vernieuwd.

Bijval was er onder meer ook voor de zone 30 die zal worden  ingevoerd in beide straten en de vervanging van kasseien door asfalt, wat tot minder geluidsoverlast zal leiden.  Het Antwerps districtscollege keurde de heraanleg enkele maanden geleden goed. Op uitdrukkelijke vraag van de buurt komen er ingrepen om beide straten die naar Park Spoor Noord leiden veiliger te maken. Het district investeert er zowat 2,2 miljoen euro in. De plannen zijn te raadplegen via www.stadindialoog.be/halenstraat

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio