Hoogbegaafdheid : vloek of zegen?

Foto: e

Hoogbegaafdheid : vloek of zegen?

Print
Kalmthout / Stabroek / Kapellen - Thinos vzw begeleidt hoogbegaafde kinderen en jongeren. Zondag 26 oktober organiseert de vzw een ‘GelukkigHB kids dag’.

Helena Schwind, moeder van vijf kinderen. ontdekte enkele jaren geleden het bestaan van hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid door ervaringen met haar eigen kinderen. Ze besloot zich te verdiepen in de materie. Hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid gaan vaak samen”, zegt Helena Schwind (46), zelf ook hoogbegaafd.  Het komt veel voor dat hoogbegaafde kinderen ook hoogbegaafde ouders hebben. “Toen ik jong was, had men daar echter geen oog voor.”

 “Hoogbegaafde kinderen zijn al vanaf hun geboorte anders in hun reacties en ontwikkeling. Zij ervaren dikwijls dat ze anders zijn dan leeftijdsgenootjes en dus is het moeilijk voor hen om zich te herkennen in klasgenootjes. Dat kan belemmerend werken bij de ontwikkeling van een positief zelfbeeld. Sommigen gaan daarom bewust onderpresteren. Hoogbegaafdheid is niet altijd een zegen”, aldus Helena Schwind. Daarom begon ze enkele jaren geleden de vzw Thinos. “Samen met kinderen wil ik op pad, om hen te leren omgaan met hun faalangst, perfectionisme, onzekerheid en angsten. Ik wil hen helpen zichzelf beter te leren kennen. Ze moeten durven laten zien wat ze kunnen, ze mogen voelen wat ze voelen en zijn wie ze zijn! Daarom deze “GelukkigeHB kids dag”. “We gaan tussen 10u en 12u30 leuke proefjes doen, samen spelletjes spelen en het allerbelangrijkste.” Toegang 5 euro.

Info : www.thinos.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio