In januari schept stad duidelijkheid over proefopstelling stops

De spoorwegtunnel in de Jan Bol- en de Sint-Rumoldusstraat. Foto: Marc Aerts

In januari schept stad duidelijkheid over proefopstelling stops

Print
Mechelen - De begeleidende maatregelen voor de proefopstelling met stops in Mechelen worden de komende weken verder uitgewerkt. In januari 2015 start de stad met de communicatie en het uitwerken van een alternatief voor het ingrijpende experiment.

Vanaf 16 februari 2015 sluiten de spoorwegtunnels in de Kleine Nieuwedijk-, Caputsteen- en Jan Bolstraat gedurende drie maanden voor autoverkeer. Nadien komt er opnieuw een volksraadpleging. “Het is onze ambitie om de wijk Nekkerspoel qua leefbaarheid en uitstraling naar het niveau van de binnenstad te tillen. Dat lukt niet als wij niets doen en alles laten zoals het is. Dat is ook de reden waarom ik de tegenstanders de hand reik”, geeft Bart Somers aan.

Bewonersvergaderingen

In januari komt er speciaal voor de tegenstanders een aparte bewonersvergadering. Zij mogen mee een alternatief uitwerken voor de stops. Tegelijk wil de burgemeester ook praten met bewoners uit Mechelen-Noord. “Om bijvoorbeeld van gedachten te wisselen met de mensen die in de buurt van de Liersesteenweg wonen”, zegt de burgemeester nog.

"Buurtbewoners niet pesten"

Daarmee speelt hij in op een bezorgdheid van Freddy De Wilder van het actiecomité Nekker-Noord. “We blijven ons verzetten tegen de stops, maar we zijn wel bereid om mee na te denken”, reageert hij. De Wilder zegt één uitgangspunt te hebben. “Pak het sluipverkeer aan, maar zonder de buurtbewoners te pesten”, stelt hij.

Schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen) geeft aan dat dit allerminst de bedoeling is. “In januari starten wij de communicatie rond de proefopstelling op. Vanaf dan lanceren wij een meldpunt en verdelen wij een brochure met alle details”, zegt de schepen. Eind mei loopt de proefopstelling af. Op zondag 31 mei 2015 mogen de bewoners dan opnieuw naar de stembus voor een volksraadpleging. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio