“Levenslang is levenslang”

Familie van Steve Vissers betoogt tegen vrijlating moordenaar zoontje

Print

Steves ouders, Walter en Jacqueline Vissers. Foto: Bert Hulselmans

Merksem -

Levenslang is levenslang. Of toch in bepaalde gevallen. Dat vindt de familie van Steve Vissers uit Deurne, het jongetje van twaalf dat in 1999 werd vermoord in de buurt van het Sportpaleis. Nu zijn moordenaar opnieuw voor de vervroegde invrijheidstelling gaat, trekt de familie de straat op.

“Voor sommige daden mag er geen ‘absolutie’ zijn.” De Vlaamse Marc Dutroux. Zo werd Danny Immens (44) tijdens zijn assisenproces genoemd. Hij had de 12-jarige Steve Vissers, die samen met zijn broertje met de fiets onderweg was op een fietspad aan het Schijn in Merksem, met zijn brommer omvergereden en gedwongen om achterop te stappen. Het broertje had hij wandelen gestuurd. Twee uur later werd het lichaam van Steve Vissers teruggevonden. Het jongetje was verkracht en doodgestoken met een mes. Immens werd voor het Antwerpse assisenhof veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Door de wet-Lejeuene kwam Immens al na tien jaar in aanmerking voor vervroegde invrijheidstelling. Dat is een doorn in het oog van de familie van Steve. “De ouders moeten binnenkort voor de vierde keer naar de strafuitvoeringsrechtbank”, zegt Ludo Vissers, de broer van Steves vader Walter.

“Elke keer als die man zijn kans grijpt om vervroegd vrij te komen, moeten zij opdraven. De gedachte alleen al dat hij weer door de straten van Antwerpen zou kunnen wandelen, is voor hen niet te vatten.”

Volgende week dinsdag, vooraleer Immens voor de strafuitvoeringsrechtbank verschijnt, gaat de familie voor de gevangenis in Leuven betogen.

Lees het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen van vrijdag 24 oktober

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio