Heistenaars nieuwsgierig naar mogelijke passage Tour de France

Foto: KVRO

Heistenaars nieuwsgierig naar mogelijke passage Tour de France

Print
Heist-op-den-Berg - De kans is groot dat derde rit van de Ronde van Frankrijk volgend jaar door Heist-op-den-Berg passeert. In de gemeente verspreidde het nieuws zich als een lopende vuurtje. De reacties zijn voornamelijk positief, maar voor de meesten mag het 'niet te veel kosten'.

Fietshandelaar Tim Sohier, zaakvoerder van Bikecenter op de Lostraat, ontdekte het nieuws over de doortocht van de Ronde van Frankrijk woensdagnamiddag nog maar net via Facebook. Toch was hij al meteen enthousiast bij de gedachte aan de passage van 's werelds belangrijkste renners door Heist. "We hebben in Heist al een aantal mooie wielerevenementen, zoals het Na-Tourcriterium en de Heistse Pijl. De Tour de France is natuurlijk nog van een andere orde. Maar elk initiatief dat ertoe bijdraagt dat Heist als een 'fietsminded' gemeente op de kaart komt, juichen wij uiteraard toe", laat de handelaar weten.


En ook bij de man op de straat was de mogelijke doortocht van de Tour de France meteen het gespreksonderwerp van de dag. "Ik heb er niets op tegen dat de Ronde in Heist zou passeren, maar het mag de burger dan niet te veel extra kosten", vertelt Heistenaar M.V.B bij het buitenstappen van een bank op de Bergstraat. "In de gemeente wordt ruim voldoende gefeest, en ook daar heb ik geen enkel problemen mee, zolang de doorsnee werkmens daar maar niet voor hoeft op te draaien. Maar jammer genoeg worden de tekorten hier opgelost door de grondlasten de hoogte in te drijven. Dat vind ik dan weer helemaal niet correct, Ronde van Frankrijk, of niet."

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio