-

Nica Antonis knap zevende in Miami

Print

Onze landgenote Nica Antonis is donderdag op het wereldkampioenschap judo voor junioren in het Amerikaanse Miami in de klasse tot 52 kilogram bij de vrouwen knap zevende geworden. In de eerste kamp van de herkansingen verloor ze slechts op strafpunten van het nummer twee van de wereld bij de junioren, de 18-jarige Française Astride Gneto.

De twintigjarige Nica Antonis (World Junior Ranking 70) legde een verdienstelijk parcours af op dit WK. Zij won haar eerste kamp tegen de Peruviaanse Yasmin Laura Lozana met ippon en deed dat nog eens over tegen Assel Kaisarova (WJR 51) uit Kazachstan. Daarna verloor ze de kwartfinales met ippon van de regerend Japans juniorkampioene Mako Uchio (WJR 26), die op 20 juli nog goud pakte op de Europacup van Wroclaw (Polen).

Daardoor werd Antonis naar de herkansingen verwezen waarin ze het moest opnemen tegen het jonge Franse talent Astride Gneto, die vorige maand in Boekarest nog vice-Europees kampioene werd bij de junioren. Er werd niet gescoord maar onze landgenote liep een strafpunt op en verloor zo.

MEEST RECENT