Ook Björn Borg speelde op Witte Wilg

Print

Björn Borg bij zijn bezoek aan TC Witte Wilg in 1980 tussen opgewonden jong Schotens tennistalent. Foto: GvA

Schoten - In de Zilverstraat maakt de sloophamer binnenkort ongenadig komaf met de laatste restanten van een brok tenniserfgoed. Tennis werd er op TC Witte Wilg, de club die in de vroege jaren tachtig de beste spelers ter wereld ontving in Koningshof, al een tijd niet meer gespeeld, maar nu verdwijnen ook de laatste stukjes kleedkamer en speelveld.

In de Zilverstraat maakt de sloophamer binnenkort ongenadig komaf met de laatste restanten van een brok tenniserfgoed. Tennis werd er op TC Witte Wilg, de club die in de vroege jaren tachtig de beste spelers ter wereld ontving in Koningshof, al een tijd niet meer gespeeld, maar nu verdwijnen ook de laatste stukjes kleedkamer en speelveld.

De sloop gebeurt in opdracht van eigenaar Jozef Leurs, wiens familie ook de laatst uitbater was van TC Witte Wilg. De voorbije maanden werd de accommodatie grotendeels ontmanteld. Binnenkort gaan ook de laatste restanten van de kantine en binnenspeelvelden onder de sloophamer.

Immobiliën Goetstouwers doet de verkoop van de vijf intussen bouwrijpe villapercelen, die elk ongeveer 2000 m² groot zijn. Ze zijn als bouwgrond te koop of al ineens bebouwd met villa erop. Voorlopig werd nog geen enkel van de percelen verkocht.

Een van de hoogtepunten van de Witte Wilg was de passage van de blonde en toen jonge Zweedse tennisgod Björn Borg in 1980. Hij zou dat jaar voor de vijfde keer Wimbledon winnen, maar in februari kwam de Zweed wel een hele dag naar Schoten.

Info over verkoop villapercelen: www.goetstouwers.be, 0471.411.134

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Noord.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio