Fietsostrade klaar eind 2018

Foto: GvA

Fietsostrade klaar eind 2018

Print
Herentals / Mol / Balen - De provincie Antwerpen legt eind 2018 een fietsostrade aan tussen Herentals en Balen. Het fietstraject wordt 31 kilometer lang en loopt constant langs de spoorlijn.

Tussen Antwerpen en Essen en Antwerpen en Mechelen is de realisatie van fietsostrades al grotendeels afgerond. Nu krijgt ook de Kempen een eigen fietsostrade. Deze zal worden aangelegd langs spoorlijn 15 tussen Herentals, Olen, Geel, Mol en Balen en wordt 31 kilometer lang.

“Fietsostrades zijn hoogwaardige verbindingen die mensen zo snel mogelijk en comfortabel van de ene gemeente of stad naar de andere kunnen brengen. Ze lopen langs spoorlijnen omdat een rechte lijn altijd de kortste verbinding is tussen twee punten”, reageert Chris Brouwers, diensthoofd mobiliteit van de provincie Antwerpen.

“In de Kempen is het traject tussen Balen en Herentals de meest potentiële route. Daarbij was het bedrijf Umicore in Olen vragende partij. Ook vanuit kleinere bedrijven en scholen krijgen we regelmatig de vraag naar betere verbindingswegen voor fietsers.”

Vanaf maandag 27 oktober tot en met 16 november loopt een openbaar onderzoek in Mol voor de aanleg van de fietsostrade. Het onderzoek richt zich op de ontbrekende schakels in Hessie en Haag. 

Lees meer in Gazet van de Kempen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio