Clara Cleymans:  ‘Ik heb per ongeluk een zwaantje omver gereden’

Foto: © Lies Willaert

Clara Cleymans: ‘Ik heb per ongeluk een zwaantje omver gereden’

Print

Actrice Clara Cleymans (25) heeft op de set van de fictiereeks De Ridder een ongeval veroorzaakt. Dat vertelt ze vandaag in het weekblad P-Magazine.

Het ongeval deed zich vorig jaar voor: "Voor een scène moest ik keihard achteruitrijden en tegelijk 180 graden draaien om weg te vluchten van een aanvaller met een koevoet. Maar ik had nog maar net mijn voorlopig rijbewijs behaald en hoewel de slipcursus ter voorbereiding heel vlot was verlopen, voelde ik me toch maar klein eens ik in die auto op de set zat."

"De regisseur vroeg me om meteen de hele scène door te spelen, maar dat was blijkbaar niet helemaal gecommuniceerd naar de rest van de ploeg. Waarop ik plankgas gaf en met gierende banden achteruitreed, tot ik een knal hoorde en een politieagent zag vallen, een echte. Ik was vol op een dranghek gereden en op het Gentse zwaantje dat de straat had afgezet. Terwijl zijn collega’s me bibberend lieten blazen en een pv opstelden, werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig had hij alleen maar lichte kneuzingen."

"Ik heb hem achteraf ook nog een brief en een Playmobil-zwaantje gestuurd, maar naar verluidt tilde de man er niet echt zwaar aan. Collega’s vertelden me dat hij blij was met het verhaal. 'Want wie kan er zeggen dat Clara Cleymans hem omver gereden heeft! Maar bij dezen dus nog eens mijn excuses!"

MEEST RECENT