Waar is da feestje? Hier is da feestje!

Foto: Erik Van Eycken

Waar is da feestje? Hier is da feestje!

Print
Mechelen - Dit jaar staat hij exact 20 jaar in het vak. Zijn echte naam is Said Aghassaiy (39), maar niemand die hem onder die noemer kent. In zijn studententijd at hij pita’s bij de vleet, zodat zijn kameraden hem de bijnaam Pita gaven. Dat werd ook zijn artiestennaam. Intussen is hij vooral producer, lanceert nieuwe artiesten en specialiseerde zich in het maken van videoclips en reportages.

Zijn de bekendste zinnen in zijn repertoire zijn waarschijnlijk ‘Waar is da feestje? Hier is da feestje!’. Toch heeft de man meer in zijn mars dan het verzinnen van het feestlied dat nu nog op menig voetbalveld en niet in het minst in Mechelen wordt gescandeerd na het maken van een doelpunt.

“Het gekke is dat ik het nummer nooit zelf heb opgenomen. In 2007 gaf ik in een school in Etterbeek een workshop, en de leraar was een grote KV Mechelen fan. Om de studenten te motiveren riep ik ‘Waar is da feestje?’. Ze scandeerden terug met ‘Hier is da feestje’.

De leraar is dit beginnen te roepen in het KV-stadion en zo werd het bekend. Een gelegenheidsgroep, genaamd de Pitaboys, nam het in 2010 op en maakte er een beatversie van. 

Lees het interview in de vrijdagkrant Gazet van Mechelen.

 

Meer voetbalnieuws