Megaproject voor Grote Markt

Nummers 7 tot 11 in de Kaasrui: hier komen appartementen, een restaurant, brasserie en hotel. Foto: Walter Saenen

Megaproject voor Grote Markt

Print
Goed nieuws voor de wat aansukkelende Kaasrui, het smalle gedeelte tussen de Grote Markt en de Melkmarkt. Ontwikkelaar WL Immo uit Herenthout heeft er in één klap vier leegstaande panden gekocht en heeft er grootse plannen mee.

In de voormalige verfwinkel ‘In de balans’ (Kaasrui 7) komt een restaurant. Waar vroeger een pastarestaurant was (Kaasrui 9) en in het al jaren verkrottende casino Fantasy (Kaasrui 11) komt een brasserie en daarboven acht appartementen en een boutique hotel met acht mini-suites. Achter de hoek, in de Korte Koepoortstraat 4, komt een winkel met merkenkledij waar vroeger reisartikelenzaak Riga huisde.

Rik Wouters, gedelegeerd bestuurder van WL Immo: “We gaan alle panden renoveren en herinrichten. Het gaat om een totale investering van vijf miljoen euro. De buurt is nu inderdaad een schandvlek in de binnenstad, maar ik verwacht dat onze plannen ook andere investeerders zullen aantrekken.”

De bouwaanvraag is ingediend. Rik Wouters verwacht dat hij begin volgend jaar met de werkzaamheden kan beginnen. In de lente van 2016 moet alles klaar zijn.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

MEEST RECENT