© BELGA

MSC verbindt Antwerpse haven met Boston en Philadelphia

De containerrederij MSC Mediterranean Shipping Company legt vanaf begin volgend jaar, buiten de 2M-samenwerking met Maersk om, een extra trans-Atlantische verbinding in. Daarbij wordt de haven van Antwerpen verbonden met de Amerikaanse havens van Boston en Philadelphia, zo blijkt donderdag uit een mededeling van MSC.

Eerder was al gebleken dat de samenwerking tussen Maersk en MSC, genaamd 2M, Antwerpen extra volume opleverde. Daar komt nu nog een rotatie bovenop. “In het voorgestelde 2M-vaarschema stonden geen rechtstreekse verbindingen met Boston en Philadelphia”, zegt MSC. “Met deze geüpdatete routes bieden MSC een volledige dekking van Noord-Amerikaanse havens.”

De containerschepen van MSC zouden vertrekken in Antwerpen, om na passages in Bremerhaven, Rotterdam en Le Havre de Atlantische Oceaan over te steken. Twee weken na het vertrek uit Antwerpen zouden de schepen dan aankomen in Boston, om daarna nog door te varen naar Philadelphia.

Het Antwerps havenbedrijf reageert tevreden op de extra verbinding. “Met deze extra dienst versterken we ons aanbod van en naar Noord-Amerika, wat een opsteker is in een vaargebied waarin we al marktleider zijn”, aldus een woordvoerster van het havenbedrijf.

MEER OVER Haven Antwerpen

Nu in het nieuws