© GvA

Mechelse acrobaat zoekt 15.000 euro voor eigen circus

Simon Bruyninckx (24) droomt van een eigen circustent. “Volgend jaar zouden we graag op tournee gaan met Collectif Malunés, het circusgezelschap dat ik op mijn negentiende oprichtte”, vertelt de Mechelse acrobaat.

Stefan Laenen

“We plannen een Europese tour met een nieuwe voorstelling en met een eigen circustent. We hebben ook tribunes en een vrachtwagen nodig. Ik haalde net mijn rijbewijs voor de camion (lacht). Het totale kostenplaatje schommelt rond 150.000 euro."

Aan de nieuwe tent hangt een prijskaartje van 40.000 euro. “Via onze voorstellingen brachten we al 25.000 euro in het laatje. Daarmee kochten we de elektrische installatie en het zeil. Een tent staat of valt natuurlijk met haar masten. De metalen constructie kost 15.000 euro. Crowdfunding bracht al 4.000 euro op. We hebben nog veertig dagen de tijd om de rest van het bedrag te verzamelen.”

Via KissKissBankBank helpen liefhebbers de tent mee van grond te krijgen. "Als we onze tent kunnen kopen, beginnen binnenkort de repetities van onze nieuwe voorstelling Tall Tales. De show is een moderne bewerking van een aantal sprookjes met veel acrobatie, magie en circus. Als we er niet in slagen om 15.000 euro te verzamelen, krijgt iedereen zijn centen terug. Zo werkt het.”

Simon en zijn circusbende steunen kan via de website www.kisskissbankbank.com/nl/projects/tall-tales

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio