© Wim Hendrix

Leerlingen mode naaien kleertjes voor overleden baby's

De leerlingen mode van het Sint-Godelieve in Deurne naaien vanaf maandag kleertjes voor het Berrefonds, een vzw die ouders van overleden kindjes hun verlies helpt verwerken. Op de leerlingen heeft het alvast een grote impact, want de kleertjes die zij maken zullen het laatste zijn dat het kindje draagt.

Vrijdag al kwam Inge Beelden van het Berrefonds het project voorstellen aan de leerlingen. Ze deed dit door te vertellen over haar kindje dat ze na een lange strijd verloor. “Na haar verhaal was het even stil bij de leerlingen. Ze vonden het allemaal erg indrukwekkend.” Vertelt Nathalie Symoens, begeleider van het project. “Ook de leerkrachten raakt het enorm. Wij zijn bijna allemaal zelf vrouwen met jonge kinderen, en het is een erg angstaanjagend idee om je kind te verliezen. We hebben er bewust voor gekozen om het project een week toe te lichten, zodat we allemaal het weekend kunnen gebruiken om het verhaal te verwerken. Nu zijn we allemaal een beetje aangeslagen, maar we willen de projectweek zelf met een positieve noot inzetten.”

Hoewel het voor de leerlingen vrij ver van hun bed ligt, maakt het toch heel wat emoties los. “Iedereen koppelt het aan een verlies dat ze zelf hebben meegemaakt, en dat zorgt ervoor dat ze zich sterk inleven. Want dit is een manier om anderen te helpen hun verlies draaglijk te maken.” De boodschap die de leerkrachten willen meegeven is dus vooral positief, maar wat ze vooral aan hun leerlingen willen tonen is dat zij met hun expertise iets goeds kunnen doen. “Het is in de eerste plaats en sociaal engagement. Een goed doel steunen moet niet altijd om geld gaan. Het draait ook niet om het aantal kleertjes, wel dat ze met liefde en zorg worden gemaakt.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio