Politie controleert drie dagen met mobiele camera

In Lier vonden van vrijdag tot maandag verschillende politiecontroles plaats. Hiervoor werden ANPR-camera’s gebruikt die nummerplaten herkennen.

Chris Van Rompaey

“We hebben in totaal 304 voertuigen en 95 personen gecontroleerd. Twee van hen stonden geseind, van wie één met een bevel tot onmiddellijke gevangenneming. Die hebben we naar de gevangenis overgebracht. Verder legden 222 chauffeurs een ademtest af, van wie acht alarm en acht positief bliezen. Vier chauffeurs testten positief op drugs. Van vijf chauffeurs werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken”, zegt politiewoordvoerder Magalie Derboven.

“De douane was vrijdagnacht met zeven personen en een drugshond aanwezig. Zij schreven één proces-verbaal uit voor het niet hebben van een geldig keuringsbewijs, één proces-verbaal voor het niet respecteren van de rij- en rusttijden en één proces-verbaal voor het bezoldigd vervoeren zonder vervoersvergunning. De douane stelde eveneens vast dat elf personen hun door de rechtbank opgelegde boete niet hadden betaald.”

“De Vlaamse Belastingdienst controleerde met haar ANPR-toestel 662 voertuigen. Ze betrapte een opvallend hoog aantal chauffeurs die hun verkeersbelasting niet hadden betaald. Zij deden vervolgens het nodige gedaan om de achterstallige betalingen te innen.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio