© Erik Vandewalle

Bom onder leefbaarheid polderdorpen

Ongeloof bij het districtsbestuur en de raadsleden, toen Jurgen Wilssens hen zijn aanslagbiljet van planbatenheffing toonde. Daarop stond dat zijn weide aan de Zoutedijk nu geen buffer- maar industriezone was.

Erik Vandewalle

Tussen het Schelde-Rijkanaal en de woonzone van Zandvliet ligt de Zoutedijk, een buffer tussen haven en dorp. “Door die bestemmingswijziging moeten we planbatenheffing betalen. De fiscus rekent ons meer dan 90.000 euro aan. We moeten pas betalen, wanneer de meerwaarde wordt gerealiseerd, bij verkoop dus”, legt Jurgen Wilssens uit.

“Als onze grond inderdaad industriegrond is, kan ik die verkopen aan een chemisch bedrijf. Of misschien ziet een transportfirma wel toekomst in mijn ‘weide’ aan het kanaal. Maar als je verder denkt, wil dat dus zeggen dat de industrie de kans krijgt uit te breiden tot vlak aan de Zoutestraat”, aldus Jurgen Wilssens. “

Districtsburgemeester Carl Geeraerts : Dat is ongehoord! Wij zijn verontwaardigd, want als dit definitief is, legt dat een bom onder de leefbaarheid van de polderdorpen. De volgende dagen wil ik hierover absolute duidelijkheid.”

Lees het hele artikel in Gazet van Antwerpen van woensdag 22 oktober.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio