© BELGA

Moeskroen-Péruwelz lacht overnamegeruchten weg

Promovendus Royal Moeskroen-Péruwelz wordt niet overgenomen. De Henegouwers blijven zeker voor 51 procent in handen van de Franse club Rijsel, aldus Moeskroen-voorzitter Edward Van Daele.

(belga)

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De geruchten dat de nieuweling in de Jupiler Pro League dichtbij een overname stond deden de laatste weken steeds meer de ronde. In het verhaal is een belangrijke rol weggelegd voor Marc Coucke, die voor 5 procent aandeelhouder is bij Rijsel. Coucke, de grote man bij KV Oostende, zou dat aandeel willen vergroten en vervolgens de banden met Moeskroen doorsnijden om de kustploeg te laten profiteren van het aanbod van Franse spelers.

‘De voorzitter en de gehele leiding van RMP willen de supporters geruststellen naar aanleiding van de hardnekkige, maar ongegronde, geruchten over de toekomst van de club’, zo communiceerden de Henegouwers dinsdag. ‘Al vier jaar lang is LOSC een partner van Moeskroen. De afgesloten overeenkomsten zullen door beide partijen trouw worden gerespecteerd.’

‘Pas wanneer dat nodig is, zullen we voorstellen bekijken die tot mogelijke serieuze partnerships kunnen leiden. Die moeten wel tot doel hebben de club en zijn opleidingscentrum te versterken’, besloot RMP-voorzitter Van Daele.

Meer voetbalnieuws