© BELGA

Weyts: “Akkoord BAM en Noriant is belangrijke stap in ontwarren mobiliteitsknoop”

“De overeenkomst tussen de BAM en Noriant is een belangrijke stap vooruit in het ontwarren van de mobiliteitsknoop. Dit was een molensteen rond de nek van het hele project.” Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts in een reactie aan Belga.

Er is steeds gezegd dat alles zou staan of vallen bij de beslissing van de Europese Commissie, waarbij er gesproken werd van honderden miljoen euro, stelt de minister.

De overeenkomst voorziet in een dading tenzij Europa het licht op groen zet voor de gunning aan Noriant van de deelopdrachten Linkeroever en Scheldetunnel van de Oosterweelverbinding. Indien dat laatste gebeurt, dan kan voortgewerkt worden. Indien Europa neen zegt, komt er dus een dading, “waardoor het juridische zwaard van Damocles geneutraliseerd wordt.

Voor Weyts is de overeenkomst tussen BAM en Noriant de derde belangrijke stap in de realisatie van het Oosterweelproject. De eerste stap was het mogelijk maken van de overkapping en de aanpassing van de plannen hiervoor; de tweede stap was de verlenging van de tunnel onder het Albertkanaal, aldus nog de minister.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring